Dator paj x 2

Jag frågar Emil varför skärmen är helt svart. ”Inte vet jag”, svarar han och tar upp den dator jag har fått ärva. Det är hans förrförra och bortsett från att batteriet bränner slut snabbare än jag hugger in på en chokladkaka, så är det den bästa dator jag någonsin har haft! Han försöker starta den precis fulladdade gamla MacBook Airen, men den vill inte komma till liv. Den har somnat in.

 

Jag tycker ordentligt mycket om den datorn och blir lite nedstämd. Han säger att sånt är livet och att vi får läsa till chokladkakan istället för att se det sista avsnittet i den sista säsongen West Wing. Jag tycker också att det är lite trist att jag inte hann publicera de senaste tre blogginläggen som jag precis hade skrivit. Inte för att det var något storslaget, men för att jag bland annat hade skrivit om hur jag bara några dagar tidigare hade råkat ha sönder Emils nya dator. Hur nesligt det kändes, både för att den var dyrare och ännu bättre än min ärvda och för att jag på den hade kanske fyra blogginlägg som väntade på publiceringen. Inte heller bland de fanns kanske någon kioskvältare till bloggtext, men det var ändå små fragment av våra senaste veckor och mina senaste tankar. Ett par var kanske för bittra för att dela med mig av, men de andra var glada och kärleksfulla vill jag minnas.

 

Vi har tagit oss till Zambia. Här sover vi till ljudet av flodhästar och med en respekt för krokodilerna. Vi packar undan allt ätbart och allt vi håller kärt för att aporna inte ska stjäla dem, som de stal och tuggade på vår ugnsform i röd silikon. Vi ropar på varandra från toaletten för att visa den största ödlan vi någonsin sätt. Eller den sötaste grodan. Snart är internettiden slut här på Wildlife Camp utanför Södra Luangwas nationalpark och då tror jag att jag ska ta ett dopp i poolen.

 

Jag kan vara skyldig till två datorers förkortade liv, så nu rör jag ingen annan elektronik förutom min telefon. Att skriva det här känns som ett stort risktagande, för det blir lite krångligare utan telefon om också den går sönder. Men, om det inte kommer några fler inlägg kan det eventuellt betyda att den helt enkelt inte heller överlever mig och mina andetag.

 

kärlek!

Fanny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s